Om Anders
Anders Celin är komiker och multikonstnär bosatt i Stockholm.
Han är ständigt på turné i Sverige med sin Stand Up som kännetecknas av en underbart bisarr och surrealistisk humor där allt kan hända!
Han har en vass tunga men trots sina ibland lite elaka skämt så charmar han publiken med varmt hjärta och den största glimt man någonsin skådat i ett mänskligt öga... Anders har synts i Stockholm Live på SVT samt RAW på kanal 5 och inte minst i radio.

Anders kortfilmer och animeringar har figurerat som bakgrundsprojektioner och inslag i föreställningar, talkshows och på tv. Han har även gjort effekter till musikvideos, teaterproduktioner och humorserier som "HJÄLP!" och "Cirkus Möller".

 

 

 

 

Kort biografi
Anders Celin föddes en otroligt varm dag i Juni av sin mamma i Skåne men växte upp i småstaden Gullbrandstorp utanför Halmstad.
I gymnasiet gick han teaterlinjen på tillsammans med Tobias Persson som blev komikerduon Anders & Tobias under 90-talet. Tillsammans satte de upp flera föreställningar och framträdde frekvent i radio.
När milleniumet skiftade flyttade han i Stockholm och studerade film och blev uppmärksammad för sina komiska och kontroversiella kortfilmer.
Han började sedan med Stand Up och har medverkat i "Stockholm Live" (SVT) och "RAW" (kanal 5).
2005 hjälpte han Klas Åkerblom att starta Bungy Comedy som nu gått 13 säsonger.
Vid ett radioframträdande i P3 2006 fick han Sverigerekord i anmälningar till granskningsnämnden för ett enskilt skämt.
Han friades dock på samtliga punkter.
Sommaren 2010 jobbade Anders som programledare med Jeanette Predin i RIX FM SEMESTER för 1.2 miljoner lyssnare varje eftermiddag.

 

 

 
 
Omdömen & Recensioner
 
 

Frekventa frågor och dess svar

Vem fixar dina polisonger och hur lång tid tar det att göra?

Jag rakar till dem själv med en engångsrakhyvel och det tar tre minuter var tredje dag att göra. Har man väl fått till dem så håller de formen och man behöver baka rakar bort stubben.

Var kan man få tag på dina kortfilmer?

De flesta har jag lagt ut på min kanal på YouTube men de finns även samlade på en DVD späckad med massa påskägg och gottis. Den finns tillgänglig i min Shop på sidan.

Hur kan man boka dig att köra Stand Up?

Skicka ett mail vet jag! anderscelin@hotmail.com

Varför skämtar du om de saker du gör?

Jag gillar att skämta om tabubelagda ämnen för att det är en större utmaning att få folk att skratta åt dem. När jag skriver material försöker jag utgå från ämnen som jag tycker är jobbiga eller vad som skrämmer mig och försöker få fram humor kring det. När man avdramatiserar det hela tycker jag man får lättare att tackla det som är jobbigt.
Det är utmanande att tex. skriva skämt om sex & tabu utan att vara grov och vulgär i språket och ofta blir effekten större när man bara antyder det istället för att säga det rakt ut.
Jag försöker så gott jag kan att att utgå från att ett barn skall kunna höra mina skämt och inte förstå det hemska med dem och ju hemskare fantasi man har destå värre blir det i ens huvud. Det visar sig ofta att de värsta moraltanterna (ja, oftast är det kvinnor som blir mest stötta) har den snuskigaste och hemskaste fantasin av oss alla.

Stämmer det att du tillverkar lösdelar i Latex?

Japp! Sedan jag var liten har jag gjort näsor, öron och masker i latex. Du hittar mer om detta HÄR.

Vem gör dina bilder som finns på hemsidan?

De gör jag själv under pseudonymen dAndy. Jag har även designat andra komikers posters och backdrops.

Stämmer det att du har Sverigerekord i anmälningar till granskningsnämnden?

Ja, de säger det. Jag tror säkert det är någon annan som har fler anmälningar än mig men för ett enskilt skämt skall det vara någon form av rekord. Det var när jag var med i P3 och körde en parodi på låten "Sunscreen".
Min version hette "Ta inte allt ni hör på för stort allvar" där jag höll ett avslutningstal för gymnasieelever och gav dem en massa politiskt inkorrekta råd för framtiden. (här är klippet)
De 35 som anmälde mig missade uppenbarligen helheten och hetsade upp sig själva och började tillslut hitta på saker som jag aldrig sagt. Jag trodde aldrig att folk skulle bli så upprörda och det var inte min avsikt att få anmälningar och jag tror inte heller jag fått det om jag gjort samma sak idag.
Händelsen har hamnat i bokform, en doktorsavhandling och som ett varnande exempel i Sveriges Radios utbildning och jag har lärt mig hur snabbt moralpanik kan drabba en mobb.

 
11 korta fakta om mig
 
•Bor i en bohemisk konstnärslya i Vårby Gård
•Älskar film och har ett massivt videotek med tusentals filmer som jag gärna ser om.
•Är nattmänniska och är uppe hela natten och jobbar och är därför morgontrött.
•Har ett skägg format som 4 pilar. Dessa påminner mig att ha huvudet högt och tänka framåt. Avanti!
•Hatar papperarbete, byråkrati och trångsynta människor.
•Gillar elektronisk blippbloppmusik och klassiskt, gärna Fatboy Slim, Pet Shop Boys, Mozart och Susumu Hirasawa
•Samlar på gamla läkarredskap vilket gör att delar av lägenheten ser ut som hemma hos Dexter. Rostfria rondskålar är dock perfekt att ha pålägg i!
•Har alltid godis i min väska för akuta behov. Mest klubbor, som är en underskattad godisform.
•Har bl.a. gjort latexbröst burna av Felix Herngren i tv-serien "Hjälp!" och vingar till The Rasmus video "In the shadows"
•Har en extra minibröstvårta på vänster sida och en dold piercing.
•Tar bara av sig mina strumpor i närheten av vatten.